恬淡清幽,谷仓新居 | 瑞士住宅EKC照明设计

By | 2020年7月25日

  座落于Orsières小镇的室第寓居着五口之家(一对伉俪以及他们的三个孩子)。这栋谷仓修建原为农牧所用,其下层空间用作寄存干草,上层棚屋则作为牧羊以及绵羊的栖身之所。

  This project was realized for a family of 5 (a couple with 3 children)
living in the village of Orsières. The old barn (circa 1920) was originally used
by peasants to store hay in the upper volume while the lower part, built out of
stone, served as a stable for goats or sheep.

  ▼革新维持了原修建外貌,preserve the original view of a barn house

image.png

  因为这栋谷仓修建的空间其实不足以容下五口之家,设计师倡议正在原修建旁边附加一个全新的木质空间,并经过一条贯通两层的舷梯将两个空间相连。设计师对原修建构造的墙壁以及楼板进行加固,以餍足外地环境的震级要求。设计师对外部保温环境的解决使患上修建维持了原本的外貌形状。嵌入砌石墙面的年夜型窗面仅笼罩了原修建的木质窗框,最年夜限制的尊重了原修建外貌,同时将短缺的天然光引进室内,并提供了被动式保温特点。设计师用混凝土以及木料将原修建顶用于晒干草的阳台革新成户外凉亭。

  The size of the barn was not enough to acco妹妹odate the family of five. The
solution Ralph Germann proposed was to add a contemporary wooden annex to the
barn connected by a gangway on two levels. The barn has been completely emptied
to rebuild a reinforced concrete structure (walls and slabs) in order to meet
the seismic requirements of the region. An interior thermal insulation has been
made as not to alter the exterior appearance of the barn so that it could keep
its “vernacular” aesthetics. The insertion of large windows into the masonry
respected “the principle of origin”. The glass simply took the place where wood
has originally been and supplies light and passive heat. A balcony-loggia made
out of concrete and wood took the place of the old balcony which was used to
sun-dry the hay.

  ▼用玻璃窗面替代原有窗面取得最年夜天然采光,the glass windows bringing in the natural light

image.png

  ▼开放式的餐厅厨房以及起居室一体化空间,the open plan of dining-kitchen-living room

image.png

  

image.png

  室第采纳空气能热泵进行取暖和,而热水供给则患上益于天阳能板。室内装璜资料的抉择为:地板采纳油松木板,墙壁以及天花板采纳纯红色矿物油漆涂面,主楼梯间以及家具由纯实木松木打造,厨房操作台为灰色混凝土面板,壁炉采纳玄色粗钢,卫生间采纳了玄色石板。木质家具如桌子,长椅,橱柜等均由设计师Ralph
Germann architectes倾力打造以完成室第设计的完好性。设计师采纳源自外地的云杉以及松木,以彰显室第的质量以及空间的分歧性。

  The heat production system is an air-water heat pump and hot water is
produced by solar thermal panels. The choice of materials that were used for the
interior are: For the floors oiled-brushed larch, the walls and ceilings are
plaster with mineral paint “white RAL 9010”, the main staircase and the
furniture are made of solid larch wood, the kitchen white laminate with worktop
“Dekton gray concrete”, the chimney in black crude steel and the bathrooms in
black slate. The wooden furniture (tables, bench, cupboards, …) has been
designed by Ralph Germann architectes in order to achieve a coherent overall
design of the project.The reason that larch and spruce wood were used, apart
from their aesthetic qualities, is that they are from the region (Val
Ferret).

  ▼定制的实木家具,the customized furniture

  

  ▼壁炉采纳玄色粗钢打造,the chimney in black crude steel

  

  ▼松木板条打造的LED照明,using simple larch wooden bar to make the lighting

  

  ▼卫生间年夜量采纳了玄色石板,bathrooms in black slate

image.png

  由松木打造的楼梯间为室第空间的脊梁,它是空间的最次要局部之一,也是声响以及天然光线的传导者。楼梯间与餐厅的高位坐席相连,直接承当了护栏的作用。室内的照明设施由简略的松木板条打造,可变暗的LED照明为室内提供了柔以及的光洁。

  The principal element, the backbone of this house, is the solid larch
staircase that allows light and sound to travel from one floor to the other. The
staircase is linked to a high back bench in the dining area, which at the same
time serves as a guardrail. The lighting has been designed using simple larch
wooden bars and di妹妹able LEDs to achieve indirect lighting.

  ▼楼梯间是室第空间的脊梁, the backbone of this house is the solid larch staircase

image.png

  

编纂:梁洁莹