黄浦江畔新型雅皮士社交空间 | LARGEIGHT美食酒廊照明设计

By | 2020年7月25日

  砂船慢慢驶过江面,伴着独有的马达声,将飞速倒退的都会与工夫隔离,一如片子里的画面,一个微小的红砖修建慢慢出现,混凝土立柱,锈迹斑斑的钢板,软弱风化的水泥,耸立于江边百年前的远东第一年夜船坞——1862老船坞正在此拉开帷幕。Large8美食酒廊位于老船坞的104地位,于浦西隔江相望,偏偏离设计工作室对其进行设计革新,将今世语境下的饮食生产体验置入老船坞,构建一个黄浦江干新型雅皮士交际空间。

  The sand boat slowly sailed across the river, accompanied by a unique motor
sound, to isolate the fast-growing city from time. Just like the picture in the
movie, a huge red brick building slowly appeared, concrete columns, rusty steel
plates, The fragile and weathered cement, which stood on the waterfront 100
years ago, was the largest shipyard in the Far East. The 1862 old shipyard
opened here. Located in the 104th position of the old shipyard, the Large8
gourmet lounge is located across the river from Puxi. It deviates from the
design studio to design and transform it. It puts the consumption experience in
the contemporary context into the old shipyard and builds a new Yapisco social
space on the Huangpu River.

  ▼餐厅外立面,facade

  

image.png

  空间划分

  Spatial division

  整个修建呈长条形,近4米高的落地玻璃将黄浦江光景和盘托出,依据修建形状把就餐区依条形安排,将厨房靠后,以此出现出酒廊的根本空间形状。设计师将300m²的酒廊划分为餐区、酒吧、廊吧、厨房四年夜区域,以蓝色为主基调将几个区域连成一体。

  The whole building has a long strip shape, and the floor-to-ceiling glass
of nearly 4 meters high has a panoramic view of the Huangpu River. According to
the architectural form, the dining area is arranged in a strip shape, and the
kitchen is placed behind to present the basic space form of the lounge. The
designer divides the 300m2 lounge into four areas: dining area, bar, gallery,
and kitchen. The blue is the main tone to connect several areas.

  ▼室内概览,interior view

  

image.png

  餐区|Dining area

  微小的落地玻璃将江面的光景引入室内,保存出老船坞的百年立柱,搭配黄铜、年夜理石、镜面等高光材质,折射出当下与过往的故事。

  The huge floor-to-ceiling glass introduces the landscape of the river into
the interior, retaining the centuries-old column of the old shipyard, with
high-gloss materials such as brass, marble and mirror, reflecting the current
and past stories.

  ▼餐区,dining area

  

image.png

  ▼黄铜、年夜理石、镜面等高光材质折射出当下与过往的故事,high-gloss materials such as brass, marble and
mirror, reflecting the current and past stories

  

image.png

  酒吧|bar

  8米长的吧台盘踞了整个酒吧的主导地位,设计师行使年夜面积的镜面将本来没有年夜的空间正在三维中延长,映托着对岸的光景,专门定制的主花灯以老船坞的构造撑持方式为登程,反复、叠加,用数控将音乐与灯光对立联动,使整个空间出现出梦境般的律动。

  The 8-meter-long bar occupies the leading position of the whole bar. The
designer uses a large-area mirror to extend the original space in three
dimensions, reflecting the scenery on the opposite side. The custom-made main
lantern is supported by the structure of the old shipyard. Start, repeat,
superimpose, use the numerical control to unify the music and lighting, so that
the whole space presents a dreamy rhythm.

  ▼酒吧,bar

  

image.png

  ▼8米长的吧台盘踞了整个酒吧的主导地位,The 8-meter-long bar occupies the leading position of
the whole bar

  

image.png

  ▼细部,details

  

image.png

  廊吧|Lounge

  选用了今世艺术家的一副作品放年夜到2.4米作为布景,把原先混凝土立柱的两头局部做成半卡包方式,餍足局部对私密性有较高要求的生产体验,同时能够提供小型聚首需要。

  A pair of works by contemporary artists was used to enlarge the background
to 2.4 meters, and the middle part of the original concrete column was made into
a half-card package form, which satisfies some consumer experiences with high
requirements for privacy, and can provide small gathering needs.

  ▼廊吧,窗外黄浦江光景和盘托出,Lounge, a panoramic view of the Huangpu River

  

  ▼作为布景确当代艺术家作品,A pair of works by contemporary artists was used to enlarge
the background

  

  ▼细部,details

  

  名目称号 / project name:LARGEIGHT美食酒廊

  修建公司 / architect or company:杭州偏偏离设计

  联络邮箱 / contact e-mail:H2design@126.com

  名目设计 & 实现年份 / Design year & Completion
Year:设计2018.03&实现年份2018.09

  主创设计:吴恩良 设计团队:徐俊彪、潘昕欣、戚帅奇

  名目地点 / Project location:中国上海1862老船坞艺术中心

  修建面积 / Gross Built Area (square meters):300平方米

  拍照师 / Photo credits:SALOME

  协作方 / Partners:上海博纵照明

  客户 / Clients:上海文八餐饮治理无限公司

编纂:梁洁莹